Cum se pune parchetul: ghid detaliat pentru montarea parchetului laminat

Bine ați venit la ghidul nostru detaliat despre cum se pune parchetul laminat. Dacă sunteți în căutarea informațiilor esențiale pentru a vă realiza proiectul de montare a parchetului cu succes, ați ajuns în locul potrivit. Vom explora fiecare aspect al acestui proces, de la pregătirea suprafeței până la finisarea finală a parchetului.

Pregătirea suprafeței

Primul pas esențial în montarea parchetului laminat este pregătirea corectă a suprafeței. Iată ce trebuie să faceți:

 1. Curățați bine suprafața de lucru, asigurându-vă că este lipsită de praf, murdărie sau resturi. O suprafață curată va asigura o aderență mai bună a parchetului.

 2. Nivelați podeaua dacă este necesar. Dacă există denivelări mari, acestea trebuie eliminate pentru a obține o suprafață uniformă.

 3. Verificați umiditatea ambientului și a podelei. Parchetul laminat poate fi sensibil la umiditate, deci asigurați-vă că nivelul de umiditate este în parametrii recomandați de producător.

Cum se pune parchetul laminat

Cum se monteaza parchetul laminat? Iată pașii de bază:

 1. Alegeți direcția de montare a parchetului. De obicei, acesta se montează în direcția lungimii camerei pentru un aspect mai plăcut.

 2. Instalați un strat de folie sau polietilenă sub parchet ca barieră împotriva umidității și a zgomotului.

 3. Începeți instalarea la un colț al camerei, folosind sistemele de îmbinare de pe laturile parchetului pentru a obține o fixare solidă.

 4. Asigurați-vă că liniile de îmbinare sunt bine aliniate și că parchetul este drept.

 5. Folosiți o ferăstrău sau un fierăstrău pentru laminat pentru a tăia parchetul în jurul obstacolelor și a marginilor camerei.

 6. Finalizați instalarea, asigurându-vă că parchetul este bine fixat și că nu există spații între plăci.

Finisarea și îngrijirea parchetului

Cum se montează parchetul? După instalare, este important să acordați atenție finisării și întreținerii pentru a vă bucura de parchetul laminat pe termen lung:

 1. Instalați șipcile de dilatație în jurul perimetrului camerei pentru a permite dilatarea naturală a parchetului.

 2. Aplicați un strat de lac sau ulei de parchet pentru a-l proteja și a-i conferi un aspect elegant.

 3. Curățați parchetul regulat cu produse adecvate pentru a menține aspectul și calitatea acestuia.

Cum se Pune Parchetul în Încăperi Diferite

Montarea parchetului laminat poate varia în funcție de tipul de încăpere. Iată câteva sfaturi rapide pentru diferitele situații:

În Camere Uscate:

Pentru camerele uscate, urmați pașii standard de montare.

În Băi sau Bucătării:

Pentru zonele cu umezeală sporită, utilizați parchet laminat rezistent la apă și sigilați bine marginile pentru a preveni infiltrarea apei sub parchet.

În Camere cu Umiditate Ridicată:

Pentru camerele cu umiditate ridicată, folosiți un umidificator sau un desumidificator pentru a menține nivelul de umiditate potrivit.

Faq despre montarea parchetului laminat

Cât durează montarea parchetului laminat?

Timpul necesar pentru montarea parchetului laminat depinde de dimensiunea camerei și de experiența dvs. în astfel de proiecte. În general, poate dura de la câteva ore până la câteva zile.

Care este cel mai bun unelte pentru montarea parchetului?

Pentru montarea parchetului laminat, veți avea nevoie de un ferăstrău pentru laminat, un ciocan de lemn, măsurători precise și, eventual, un sistem de fixare a plăcilor de parchet.

Pot monta parchet laminat pe pardoseală existentă?

Da, puteți monta parchet laminat pe o pardoseală existentă, cu condiția ca aceasta să fie plană, solidă și curată. Asigurați-vă că ați pregătit bine suprafața înainte de montare.

Ați parcurs cu succes ghidul nostru despre cum se pune parchetul laminat. Urmați pașii cu atenție și veți avea o podea elegantă și durabilă în casa dvs. Dacă aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Vezi și:

Photo of author

Anisoara

Lasă un comentariu